Categorieën
Kerstpakket informatie

Versterk je onderneming met kerst relatiegeschenken

Met de kerst in aantocht rijst de vraag weer op: Wat is het perfecte relatiegeschenk voor mijn klanten, zakenpartners of medewerkers? Waarom zou je eigenlijk relatiegeschenken versturen, welke keuzes heb je, en waar moet je op letten? In dit artikel vind je antwoord op al deze vragen en leer je meer over de betovering van kerst relatiegeschenken. Van een kerst chocolade relatiegeschenk tot relatiegeschenken waarbij je samen wat leuks gaat doen, vrijwel alles is mogelijk. Daarom is het belangrijk om goed na te denken wat het beste voor jouw onderneming zal werken.

Waarom relatiegeschenken sturen tijdens kerst?

Kerst relatiegeschenken zijn geen oppervlakkige traditie; ze zijn een krachtige manier om zakelijke relaties te versterken. Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom je een relatiegeschenk zou moeten overwegen:

Binding met je bedrijf

Het is veel kostenefficiënter om bestaande klanten of samenwerkingen te behouden dan nieuwe te werven. Door je zakelijke relaties een relatiegeschenk te sturen, toon je waardering voor hun loyaliteit en vergroot je de kans dat ze terugkeren voor herhaalde samenwerking. Het verstevigt de band en zorgt voor een solide relatie.

Merk en promotie

Relatiegeschenken met je bedrijfslogo dienen als een voortdurende herinnering aan je producten of diensten. Ze bevorderen merkherkenning en kunnen bijdragen aan het vergroten van je merkbekendheid, vooral als ze vaak worden gebruikt of getoond.

Een positieve indruk

Een relatiegeschenk toont je bereidheid om iets extra’s te doen voor je zakelijke relaties. Het creëert een positieve indruk en toont waardering voor hun inzet en samenwerking. Het versterkt je imago als attent en professioneel. Iemand die aan je denkt en je iets geeft, dat is toch iemand aan wie je positief terugdenkt.

Wat zijn goede relatiegeschenken?

Het kiezen van het juiste relatiegeschenk is essentieel. Enkele populaire opties zijn:

Bonbons

Bonbons zijn altijd een welkome traktatie, vooral tijdens de feestdagen. Selecteer smaakcombinaties per zakelijke relatie, zodat je laat zien dat er persoonlijke aandacht in gestoken is. Zorg er vervolgens voor dat op de verpakking je bedrijfslogo te vinden is. Door je bedrijfslogo op de doos te laten drukken, personaliseer je het geschenk en versterk je je merk.

Technologische gadgets

Tech geschenken zoals USB-sticks met je bedrijfslogo, draagbare opladers of bluetooth-luidsprekers zijn praktisch en geliefd bij velen. Naast het feit dat je iets geeft wat meer luxe én praktisch is, tonen ze ook dat je met de tijd meegaat en je verder durft te denken dan traditionele geschenken. Als je een innovatief imago wilt bewerkstelligen voor je bedrijf, is dit de perfecte manier.

Bijzondere ervaringen

Voor bedrijven waar samenwerking belangrijk is, zijn ervaringen een uitstekende keuze. Denk aan tickets voor sportevenementen, concerten, theater of zelfs cursussen in je vakgebied. Dit bevordert teambuilding en samenwerking. Daarnaast kun je jouw zakelijke contacten inspireren, wat ervoor zorgt dat ze het gevoel hebben dat je in hen wilt investeren.

Belangrijk om op te letten:

Het kiezen en verzenden van relatiegeschenken vereist zorgvuldige overwegingen. Om ervoor te zorgen dat je relatiegeschenken de juiste snaar raken en je zakelijke relaties versterken, zijn hier een aantal punten waar je op zal moeten letten:

Alcohol

Hoewel wijn of sterke drank altijd populaire geschenken zijn, is het verstandig om hier voorzichtig mee te zijn. Niet iedereen drinkt alcohol, vanwege verschillende redenen. Denk aan zwangerschap, verslaving of medicatie die niet goed mixt. Zorg er dus voor dat je de voorkeuren van de ontvanger kent. Een relatiegeschenk zonder alcohol zorgt ervoor dat je in ieder geval niemand schaadt met je vriendelijkheid.

Afzender onbekend

Zorg ervoor dat je relatiegeschenk jouw bedrijfsidentiteit duidelijk communiceert. Een ontvanger moet weten van wie het geschenk afkomstig is. Voeg indien nodig een persoonlijk kaartje toe. Mist je bedrijfslogo en heb je geen kaartje met persoonlijke wens toegevoegd? Dan is de ontvanger misschien heel blij met hun geschenk, maar geven ze de credits aan iemand anders of zullen ze nooit weten dat het van jou gekomen is. Zonde natuurlijk en echt een killer voor je investering.

Te laat

Het plannen van relatiegeschenken is cruciaal. Begin op tijd, bij voorkeur in november, zodat de geschenken ruim voor kerst aankomen. Een relatiegeschenk mag prima al eerder in december aankomen, maar te late geschenken kunnen hun doel missen. Hierdoor kom je niet georganiseerd over en lijkt het alsof je weinig waarde hecht aan de ontvanger. Aangezien pakketdiensten het altijd druk hebben in december, kun je het best zorgen dat al je kerst relatiegeschenken in de eerste week van de maand de deur uit zijn.

Een succesvolle samenwerking

In de wereld van het zakendoen zijn relatiegeschenken meer dan alleen materiële items. Ze weerspiegelen waardering, zorg en aandacht voor degenen met wie je zaken doet. Met de kerst om de hoek biedt dit de perfecte gelegenheid om je zakelijke relaties te versterken. Het is een kans om dankbaarheid te tonen en een blijvende indruk achter te laten die de basis vormt voor een succesvolle toekomst. Overweeg als ondernemer dus zorgvuldig je kerst relatiegeschenken en zorg ervoor dat ze bijdragen aan het versterken van je zakelijke relaties en het bevorderen van je bedrijfsgroei.

Categorieën
Kerstpakket informatie

5 geweldige tips voor kerst shoppen

Tijdens kerstmis vieren we officieel gezien de geboorte van Jezus Christus. Het is een tijd om samen te zijn met dierbare vrienden en familie, en om te genieten van de gezelligheid en warmte die dit met zich meebrengt. Er zijn verschillende manieren om kerstmis te vieren, afhankelijk van je eigen tradities en voorkeuren.

Sommigen mensen bereiden ieder jaar een uitgebreid kerstdiner met het hele gezin, terwijl anderen naar de kerk gaan om de kerstmis heel traditioneel volgens het geloof te vieren. Er zijn ook veel mensen die kerstliedjes zingen, de kerstboom versieren of hele andere kerstactiviteiten doen.

Tijdens de kerstperiode is het natuurlijk ook traditie om cadeaus te geven aan vrienden en familie. Veel mensen doen hun kerstinkopen in de winkels maar tegenwoordig kan dat natuurlijk ook online. Het kan soms best lastig zijn om het juiste cadeau te vinden. In deze blog bespreken we een paar manieren om het doen van de kerstinkopen een beetje makkelijker te maken.

Maak een lijst voor jezelf

Maak een lijstje van de mensen waarvoor je cadeaus wilt kopen, en denk na over wat ze leuk zouden vinden. Zoek hiervoor naar aanwijzingen in bijvoorbeeld hun interesses of hobby’s. Stel naast een lijst ook een budget op zodat je niet te veel uitgeeft aan de cadeaus. Een lijst maken kan ook helpen om te voorkomen dat je dingen koopt die je misschien toch niet nodig hebt. Daarnaast kan ook handig zijn om een lijst te maken van cadeaus die je al hebt gekocht, zodat je niet per ongeluk twee cadeaus voor dezelfde persoon koopt, tenzij dat de bedoeling is natuurlijk.

Shop online

Veel winkels hebben tegenwoordig ook online winkels waar je gemakkelijk vanuit huis kunt winkelen. Dit kan helpen om drukte in de winkels te vermijden. Naast het gemak dat online shoppen biedt, is het ook mogelijk om online reviews op te zoeken van wat je wilt kopen. Zo weet je van te voren wat je aanschaft en wat andere mensen ervan vinden.

Kortingscodes voor tijdens de feestdagen

Veel websites bieden rond kerstmis hele leuke en hoge kortingen bij het gebruik van een kortingscode die ze vaak voor de feestdagen al hebben verspreid. Mensen die een kortingscode hebben ontvangen delen deze erg vaak online. Zoek op het internet naar koopjes en deze kortingscodes en gebruik deze op de websites waar je cadeaus wilt kopen. Door rond te kijken naar aanbiedingen en kortingscodes te gebruiken, kun je vaak veel geld besparen op je aankopen.

Duurzame alternatieven

Als je op zoek bent naar cadeaus, overweeg dan om iets te kopen dat duurzaam is of gemaakt is van natuurlijke materialen, zoals van hout, katoen of linnen. Je kan ook kiezen voor een cadeau wat vaker hergebruikt kan worden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar kan ook een uniek en betekenisvol cadeau zijn.

Wees op tijd met je inkopen

Wees op tijd met je inkopen. De periode rond de feestdagen is vaak heel erg druk. Zowel in de winkels als online is dit de piekperiode. Postorderbedrijven doen er in deze periode over het algemeen iets langer over om je kerstpakketje te bezorgen Probeer daarom zo vroeg mogelijk te beginnen met het doen van je kerstinkopen, zodat je niet in de drukte terecht komt en je cadeaus op tijd in huis hebt.

 

Ik hoop dat deze tips je helpen bij het doen van je kerstinkopen! Veel succes en plezier.

Categorieën
Kerstpakket informatie

Zo maak jij de mooiste kersttafel

Kerst vieren met de liefste mensen om je heen is altijd iets om naar uit te kijken. Natuurlijk hoort hier een prachtig gedekte tafel bij. Maar hoe maak jij de mooiste kersttafel? Wij hebben een aantal tips om de mooiste kersttafels op te maken.

1. Begin door een thema te kiezen

Welke sfeer wil je neerzetten? Ga je voor de klassieke rood met witte kleuren of breng je de natuur in huis? Als het om kersttafel aankleding gaat zijn er zoveel mogelijkheden en thema’s. Bedenk van te voren welk thema je wilt aanhouden en ga op zoek naar de juiste accessoires. Kom je er niet uit? Pinterest heeft prachtige afbeeldingen om jou op de juiste weg te helpen.

2. Prachtige tafelkleden combineren met een loper

Tafelkleden zijn er in alle soorten en maten. Om het chique te houden raden wij een tafelkleed van stof aan, om zo de luxere uitstraling te behouden. Denk aan een mooi donker groen kerst tafelkleed van jacquard geweven patroon met een gouden loper. Of ga voor de klassieke look door een rood tafelkleed te combineren met een witte loper. Wil je niet dat je kerstkleed vies wordt? Dan kun je er altijd voor kiezen om boven op de tafelkleden een plastic transparant zeil neer te leggen.

3. Rust creëren met een centraal punt

Zorg dat het midden van de tafel altijd een centraal punt vormt. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een stoffen loper of een zelfgemaakte loper van eucalyptus bladeren neer te leggen. Door het focuspunt in het midden te houden, houd je de rest van de tafel rustig. Hierdoor blijft het prettig om naar te kijken.

4. Servetten als aanvulling van je thema

Geef de tafel net iets extra’s door mooie kerstservetten te gebruiken. Vouw je servetten in de mooiste exemplaren of versier je servetten door ze aan te kleden met een lint of rustiek touw. Maak de servetten persoonlijk door aan het lint een naamkaartje te hangen. Zo weten de gasten direct waar ze mogen zitten.

5. Hoe dek je een tafel?

Breng wat meer rust op tafel door het servies voor elke gast hetzelfde te houden. Leg het bestek van buiten naar binnen in de volgorde van gebruik. Doe hetzelfde met de borden. Zorg ervoor dat het juiste glas bij het drankje past wat er geserveerd wordt.

6. Maak je tafel af met accessoires

Laat je tafel shinen door het af te maken met accessoires. Je kunt de hoogte in werken en een tafelklem te gebruiken. Deze kun je versieren met decoratieve kerstslinger. Of hou je het liever rustiger? Creëer ambiance door de verlichting te dimmen en mooie kaarsen te combineren. Maak groepjes van kaarsen en werk met verschillende hoogtes. Leg hier en daar een mooie kerstbal of sprankelende sneeuwvlok neer. En voilà, het kerstmaal kan gegeten worden aan de mooiste tafel.

Categorieën
Kerstpakket informatie

Blije geschenken voor jouw personeel

De afgelopen periode is voor veel ondernemers een soort achtbaan geweest. Nieuwe maatregelen die ook weer om verschillende aanpassingen vroegen. Je bent blij als je het ‘over de kop’ moment weer even achter je kan laten. Ook al weet je nog niet welke trechter er voor je ligt. In al die hectiek kan het zijn dat je kerstgeschenken er even bij ingeschoten zijn. Toch wil je je personeel zeker niet vergeten. Wat dacht je van een nieuwjaarsgeschenk! Een goed moment om het nieuwe jaar te beginnen met een bedankje. 

Voor wie is het geschenk?

Wat bij het kopen van de geschenken belangrijk is, is goed na te denken voor wie het bedoeld is. Mannen en vrouwen reageren anders op geschenken. Het is dan ook goed om hier rekening mee te houden. Waar mannen de pakjes gelijk openmaken genieten vrouwen meer van de wijze waarop het geschenk is ingepakt. Kun je bij mannen prima komen met een groot pakket, vrouwen vinden het leuker om meerdere kleine geschenken te krijgen die ingepakt zijn met felle kleuren zoals rood, wit, zilver en goud.

Cadeaus voor mannen

Mannen houden van cadeaus met een stoere uitstraling en die bij hun man-zijn past. Aanraders zijn: speciale drank- of bierpakketten, gereedschap, wellness en sauna cadeaupakketten speciaal gericht op mannen, en verschillende producten om jezelf te verzorgen voor bijvoorbeeld het scheerritueel. Denk bij dit laatste aan fijne handdoeken, pre-shave olie, zeep voor het scheren en de aftershave behandeling. 

Geschenken voor vrouwen

Vrouwen hebben belangstelling voor weer andere zaken. Geschenken voor lichaamsverzorging en wellness met al die verschillende geuren worden zeker gewaardeerd. Voor parfums kun je beter denken aan een cadeaukaart zodat vrouwen hun eigen of een nieuwe geur kunnen kiezen. Maar daarnaast kan je ook denken aan artikelen gericht op gezelligheid en het huishouden. 

Het theeritueel is bijvoorbeeld iets waar veel vrouwen blij van worden. Even een moment aandacht voor jezelf. Het is ook fijn om dit te delen met een kennis en een vriendin. Zo kun je samen bij het uitkiezen van de theesmaak uit de mooie theedoos verschillende zaken bespreken. Andere pakketten gericht op wijn en voedsel zullen het bij vrouwen ook goed doen. En wat een echte aanrader is voor vrouwen is een cadeau voor een diner voor 2 zodat ze samen met haar partner tijd heeft voor zo’n leuk en romantisch uitje.

Tot slot

Juist de aandacht die je geeft om het zo persoonlijk te maken zal zeker in de smaak vallen. Met een beetje aandacht kan je leuke geschenken kiezen voor je personeel. Een goede start van 2022! 

Categorieën
Kerstpakket aanbieders

Kerstpakketten voor jouw werknemers

De feestdagen staan in het teken van iets liefs doen voor elkaar en iemand een fijn gevoel geven, dit kan op vele verschillende manieren en ook tussen verschillende mensen. Al jaren lang is het bijvoorbeeld een traditie dat werknemers van hun werkgever rond de feestdagen een cadeau of pakket ontvangen met hierin verschillende dingen. Dit wordt dan ook gegeven om zo de waardering aan de werknemers te tonen. Maar, je wil natuurlijk wel een leuk kerstpakket aan jouw werknemers geven. Wil je weten wat je allemaal kan geven aan je werknemers? Lees hieronder dan snel verder voor wat inspiratie hiervoor.

Een pakket samenstellen

Het is al jaren een traditie dat bedrijven een kerstpakket geven aan hun medewerkers. Een kerstpakket is vaak een pakket met allerlei verschillende lekkernijen erin, zodat de werknemers hiervan kunnen genieten tijdens de feestdagen. Je kan voor je medewerkers een kerstpakket kopen of je kan er een zelf samen stellen. Deze wordt vaak iets voor de feestdagen uitgedeeld, zodat de inhoud gebruikt kan worden met de feestdagen. Denk bijvoorbeeld aan een doos vol met een goede fles wijn, heerlijke snacks en andere lekkernijen. Soms wordt er zelfs wat lekkers bij gedaan voor het gezin van de werknemer of bijvoorbeeld nog een cadeau erbij. Dit is dan ook elk jaar een leuke verassing om uit te pakken voor de werknemers.

Een cadeau naar keuze

Niet elk bedrijf doet tegenwoordig nog aan een heel pakket gevuld met goederen, er zijn dan ook steeds meer bedrijven die ervoor kiezen om hun medewerkers zelf wat uit te laten kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld de Pluim als kerstpakket geven aan je medewerkers, dit is een soort feestelijke bon waarmee de medewerkers zelf een leuke activiteit kunnen uitkiezen om te doen in hun vrije tijd. Maar ook kan je voor jezelf of een ander een kerstcadeau kopen bij Pluimen, het is namelijk altijd leuk om iets te krijgen waarmee je een leuke tijd kan gaan hebben.

Een gezamenlijke bezigheid

Andere bedrijven kiezen ervoor om niet een pakket of een cadeau te geven met de feestdagen, maar om een leuke activiteit te gaan doen met het bedrijf. Denk hier bijvoorbeeld aan een gezellig etentje met elkaar, of met elkaar bowlen en andere activiteiten. Zo geef je hen een leuke dag of avond in plaats van een cadeau. Dit is ook nog eens heel goed voor de band onder de werknemers.

Categorieën
Kerstpakket informatie

Een kerstgeschenk voor elk type werknemer

Als jij een baas bent, dan kan het vinden van de juiste geschenken voor jouw werknemers soms heel wat vragen met zich meebrengen. Zoals: hoeveel geef je ervoor uit? Moet je aan elke persoon een cadeau van dezelfde waarde geven? En als je iemand niet heel goed kent, hoe zorg je er dan voor dat ze het cadeau dat ze ontvangen toch leuk vinden?

Managers hoeven hun personeel wellicht geen geschenken te geven, maar het is absoluut een aardig gebaar als jij het wel doet… en in sommige kantoren wordt het ook wel een beetje verwacht.

Een fijn gevoel schenken

Als jij besluit om fijne kerstcadeaus voor jouw personeel aan te schaffen, dan verschilt het bedrag van hoeveel je wilt uitgeven per kantoor. Als jij een partner bij een groot advocatenkantoor bent, dan geef jij hier waarschijnlijk meer aan uit dan een manager bij een non-profitorganisatie.

Maar wat je ook uitgeeft, houd het ongeveer gelijk voor elk persoon in jouw team. Trek dus niemand voor, want je wilt uiteraard geen scheve gezichten zien bij een aangelegenheid die bedoeld is om iedereen prettig op te vrolijken en een fijn gevoel te schenken.

Leuke en grappige cadeau ideeën

Maar wat moet je nou precies cadeau doen? Hieronder hebben we wat leuke en grappige ideeën voor iedereen in jouw team verzameld.

Voor de medewerker die het altijd koud heeft – schenk handschoenen die op een USB-poort aangesloten worden om ze op te warmen en de handen erna lekker warm te kunnen houden. Deze zijn vingerloos, dus ze zullen zelfs het typen niet belemmeren!

Voor de medewerker die zich altijd warm voelt – geef jouw oververhitte werknemer een persoonlijke klimaatbeheerser (ventilator) cadeau, die bovenop een bureau kan staan. Het kan de eeuwige strijd om de thermostaat verminderen.

Voor de werknemer die af en toe tot vaak te laat komt – een slimme wekker maakt je met geleidelijk toenemend licht zacht maar effectief wakker, dat daarmee een zonsopgang in je slaapkamer nabootst. Dus zonder het schokkende geluid van een traditioneel piepend alarm!

Voor de werknemer die alles het liefst netjes en opgeruimd ziet – een mini-stofzuiger voor op het bureau zuigt alle kruimels, vuil en pluisjes op en kan zelfs gebruikt worden om vuil uit een toetsenbord te zuigen. Ze zijn meestal in verschillende kleuren verkrijgbaar, dus als het moet ook in een felroze tint.

Voor de medewerker op afstand die de koffie van het kantoor mist – omdat er geen gemeenschappelijke koffiepot meer in de buurt is, zou een 1-persoons koffiezetapparaat jouw externe medewerker lekker gevuld met koffie kunnen houden, zonder dat deze een hele pot hoeft te zetten.

Voor de werknemer die stomverbaasd is dat de kroegen mogelijk nog steeds niet open zijn – een Bluetooth discobal verlichting verplaatst het kroegfeest gewoon naar binnen. Zo’n USB discobal past prima op een bureau en maken mogelijk saaie Zoom vergaderingen een stuk interessanter!

Voor de milieubewuste werknemer wiens telefoon altijd op apegapen ligt – een bamboo oplaadstation kan vaak meerdere telefoons en tablets tegelijk opladen, is van milieuvriendelijk materiaal vervaardigd en ziet er ook nog eens prachtig op een bureau uit.

Voor de werknemer die voor zijn of haar werk reist – een Bluetooth trackertag zorgt ervoor dat jouw (mogelijk verstrooide) medewerker altijd weet waar de bagage is. Het stuurt zelfs een waarschuwing naar haar of zijn telefoon als de bagage zich buiten een veilige afstand bevindt. Zo’n tag kan trouwens ook dienst doen als een telefoon- of sleuteltracker.

Voor de werknemer die al het andere al heeft – iedereen heeft een draagbare oplader nodig. Een powerbank in zakformaat kan in de meeste gevallen wel aardig wat stroom opslaan, zodat jouw werknemer al zijn of haar apparaten gemakkelijk kan opladen terwijl ze op pad zijn.

Gewaardeerd voelen en het moraal stimuleren

De juiste kerstgeschenken stimuleren het moraal bij werknemers. Ze drukken jouw dank naar hen uit en zorgen ervoor dat de medewerkers zich gewaardeerd voelen. Sommige onderzoeken suggereren zelfs dat werknemers dit soort geschenken zien als een weerspiegeling van hoezeer een bedrijf hun werk waardeert.

Goede kerstgeschenken combineren een bedachtzaam cadeau met functie en wat plezier. We hopen dat dit Kerstpakketten Boer bericht jouw wat leuke ideeën opgeleverd heeft.