Categorieën
Kerstpakket informatie

Een kerstgeschenk voor elk type werknemer

Als jij een baas bent, dan kan het vinden van de juiste geschenken voor jouw werknemers soms heel wat vragen met zich meebrengen. Zoals: hoeveel geef je ervoor uit? Moet je aan elke persoon een cadeau van dezelfde waarde geven? En als je iemand niet heel goed kent, hoe zorg je er dan voor dat ze het cadeau dat ze ontvangen toch leuk vinden?

Managers hoeven hun personeel wellicht geen geschenken te geven, maar het is absoluut een aardig gebaar als jij het wel doet… en in sommige kantoren wordt het ook wel een beetje verwacht.

Een fijn gevoel schenken

Als jij besluit om fijne kerstcadeaus voor jouw personeel aan te schaffen, dan verschilt het bedrag van hoeveel je wilt uitgeven per kantoor. Als jij een partner bij een groot advocatenkantoor bent, dan geef jij hier waarschijnlijk meer aan uit dan een manager bij een non-profitorganisatie.

Maar wat je ook uitgeeft, houd het ongeveer gelijk voor elk persoon in jouw team. Trek dus niemand voor, want je wilt uiteraard geen scheve gezichten zien bij een aangelegenheid die bedoeld is om iedereen prettig op te vrolijken en een fijn gevoel te schenken.

Leuke en grappige cadeau ideeën

Maar wat moet je nou precies cadeau doen? Hieronder hebben we wat leuke en grappige ideeën voor iedereen in jouw team verzameld.

Voor de medewerker die het altijd koud heeft – schenk handschoenen die op een USB-poort aangesloten worden om ze op te warmen en de handen erna lekker warm te kunnen houden. Deze zijn vingerloos, dus ze zullen zelfs het typen niet belemmeren!

Voor de medewerker die zich altijd warm voelt – geef jouw oververhitte werknemer een persoonlijke klimaatbeheerser (ventilator) cadeau, die bovenop een bureau kan staan. Het kan de eeuwige strijd om de thermostaat verminderen.

Voor de werknemer die af en toe tot vaak te laat komt – een slimme wekker maakt je met geleidelijk toenemend licht zacht maar effectief wakker, dat daarmee een zonsopgang in je slaapkamer nabootst. Dus zonder het schokkende geluid van een traditioneel piepend alarm!

Voor de werknemer die alles het liefst netjes en opgeruimd ziet – een mini-stofzuiger voor op het bureau zuigt alle kruimels, vuil en pluisjes op en kan zelfs gebruikt worden om vuil uit een toetsenbord te zuigen. Ze zijn meestal in verschillende kleuren verkrijgbaar, dus als het moet ook in een felroze tint.

Voor de medewerker op afstand die de koffie van het kantoor mist – omdat er geen gemeenschappelijke koffiepot meer in de buurt is, zou een 1-persoons koffiezetapparaat jouw externe medewerker lekker gevuld met koffie kunnen houden, zonder dat deze een hele pot hoeft te zetten.

Voor de werknemer die stomverbaasd is dat de kroegen mogelijk nog steeds niet open zijn – een Bluetooth discobal verlichting verplaatst het kroegfeest gewoon naar binnen. Zo’n USB discobal past prima op een bureau en maken mogelijk saaie Zoom vergaderingen een stuk interessanter!

Voor de milieubewuste werknemer wiens telefoon altijd op apegapen ligt – een bamboo oplaadstation kan vaak meerdere telefoons en tablets tegelijk opladen, is van milieuvriendelijk materiaal vervaardigd en ziet er ook nog eens prachtig op een bureau uit.

Voor de werknemer die voor zijn of haar werk reist – een Bluetooth trackertag zorgt ervoor dat jouw (mogelijk verstrooide) medewerker altijd weet waar de bagage is. Het stuurt zelfs een waarschuwing naar haar of zijn telefoon als de bagage zich buiten een veilige afstand bevindt. Zo’n tag kan trouwens ook dienst doen als een telefoon- of sleuteltracker.

Voor de werknemer die al het andere al heeft – iedereen heeft een draagbare oplader nodig. Een powerbank in zakformaat kan in de meeste gevallen wel aardig wat stroom opslaan, zodat jouw werknemer al zijn of haar apparaten gemakkelijk kan opladen terwijl ze op pad zijn.

Gewaardeerd voelen en het moraal stimuleren

De juiste kerstgeschenken stimuleren het moraal bij werknemers. Ze drukken jouw dank naar hen uit en zorgen ervoor dat de medewerkers zich gewaardeerd voelen. Sommige onderzoeken suggereren zelfs dat werknemers dit soort geschenken zien als een weerspiegeling van hoezeer een bedrijf hun werk waardeert.

Goede kerstgeschenken combineren een bedachtzaam cadeau met functie en wat plezier. We hopen dat dit Kerstpakketten Boer bericht jouw wat leuke ideeën opgeleverd heeft.