Categorieën
Kerstpakket informatie

Versterk je onderneming met kerst relatiegeschenken

Met de kerst in aantocht rijst de vraag weer op: Wat is het perfecte relatiegeschenk voor mijn klanten, zakenpartners of medewerkers? Waarom zou je eigenlijk relatiegeschenken versturen, welke keuzes heb je, en waar moet je op letten? In dit artikel vind je antwoord op al deze vragen en leer je meer over de betovering van kerst relatiegeschenken. Van een kerst chocolade relatiegeschenk tot relatiegeschenken waarbij je samen wat leuks gaat doen, vrijwel alles is mogelijk. Daarom is het belangrijk om goed na te denken wat het beste voor jouw onderneming zal werken.

Waarom relatiegeschenken sturen tijdens kerst?

Kerst relatiegeschenken zijn geen oppervlakkige traditie; ze zijn een krachtige manier om zakelijke relaties te versterken. Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom je een relatiegeschenk zou moeten overwegen:

Binding met je bedrijf

Het is veel kostenefficiënter om bestaande klanten of samenwerkingen te behouden dan nieuwe te werven. Door je zakelijke relaties een relatiegeschenk te sturen, toon je waardering voor hun loyaliteit en vergroot je de kans dat ze terugkeren voor herhaalde samenwerking. Het verstevigt de band en zorgt voor een solide relatie.

Merk en promotie

Relatiegeschenken met je bedrijfslogo dienen als een voortdurende herinnering aan je producten of diensten. Ze bevorderen merkherkenning en kunnen bijdragen aan het vergroten van je merkbekendheid, vooral als ze vaak worden gebruikt of getoond.

Een positieve indruk

Een relatiegeschenk toont je bereidheid om iets extra’s te doen voor je zakelijke relaties. Het creëert een positieve indruk en toont waardering voor hun inzet en samenwerking. Het versterkt je imago als attent en professioneel. Iemand die aan je denkt en je iets geeft, dat is toch iemand aan wie je positief terugdenkt.

Wat zijn goede relatiegeschenken?

Het kiezen van het juiste relatiegeschenk is essentieel. Enkele populaire opties zijn:

Bonbons

Bonbons zijn altijd een welkome traktatie, vooral tijdens de feestdagen. Selecteer smaakcombinaties per zakelijke relatie, zodat je laat zien dat er persoonlijke aandacht in gestoken is. Zorg er vervolgens voor dat op de verpakking je bedrijfslogo te vinden is. Door je bedrijfslogo op de doos te laten drukken, personaliseer je het geschenk en versterk je je merk.

Technologische gadgets

Tech geschenken zoals USB-sticks met je bedrijfslogo, draagbare opladers of bluetooth-luidsprekers zijn praktisch en geliefd bij velen. Naast het feit dat je iets geeft wat meer luxe én praktisch is, tonen ze ook dat je met de tijd meegaat en je verder durft te denken dan traditionele geschenken. Als je een innovatief imago wilt bewerkstelligen voor je bedrijf, is dit de perfecte manier.

Bijzondere ervaringen

Voor bedrijven waar samenwerking belangrijk is, zijn ervaringen een uitstekende keuze. Denk aan tickets voor sportevenementen, concerten, theater of zelfs cursussen in je vakgebied. Dit bevordert teambuilding en samenwerking. Daarnaast kun je jouw zakelijke contacten inspireren, wat ervoor zorgt dat ze het gevoel hebben dat je in hen wilt investeren.

Belangrijk om op te letten:

Het kiezen en verzenden van relatiegeschenken vereist zorgvuldige overwegingen. Om ervoor te zorgen dat je relatiegeschenken de juiste snaar raken en je zakelijke relaties versterken, zijn hier een aantal punten waar je op zal moeten letten:

Alcohol

Hoewel wijn of sterke drank altijd populaire geschenken zijn, is het verstandig om hier voorzichtig mee te zijn. Niet iedereen drinkt alcohol, vanwege verschillende redenen. Denk aan zwangerschap, verslaving of medicatie die niet goed mixt. Zorg er dus voor dat je de voorkeuren van de ontvanger kent. Een relatiegeschenk zonder alcohol zorgt ervoor dat je in ieder geval niemand schaadt met je vriendelijkheid.

Afzender onbekend

Zorg ervoor dat je relatiegeschenk jouw bedrijfsidentiteit duidelijk communiceert. Een ontvanger moet weten van wie het geschenk afkomstig is. Voeg indien nodig een persoonlijk kaartje toe. Mist je bedrijfslogo en heb je geen kaartje met persoonlijke wens toegevoegd? Dan is de ontvanger misschien heel blij met hun geschenk, maar geven ze de credits aan iemand anders of zullen ze nooit weten dat het van jou gekomen is. Zonde natuurlijk en echt een killer voor je investering.

Te laat

Het plannen van relatiegeschenken is cruciaal. Begin op tijd, bij voorkeur in november, zodat de geschenken ruim voor kerst aankomen. Een relatiegeschenk mag prima al eerder in december aankomen, maar te late geschenken kunnen hun doel missen. Hierdoor kom je niet georganiseerd over en lijkt het alsof je weinig waarde hecht aan de ontvanger. Aangezien pakketdiensten het altijd druk hebben in december, kun je het best zorgen dat al je kerst relatiegeschenken in de eerste week van de maand de deur uit zijn.

Een succesvolle samenwerking

In de wereld van het zakendoen zijn relatiegeschenken meer dan alleen materiële items. Ze weerspiegelen waardering, zorg en aandacht voor degenen met wie je zaken doet. Met de kerst om de hoek biedt dit de perfecte gelegenheid om je zakelijke relaties te versterken. Het is een kans om dankbaarheid te tonen en een blijvende indruk achter te laten die de basis vormt voor een succesvolle toekomst. Overweeg als ondernemer dus zorgvuldig je kerst relatiegeschenken en zorg ervoor dat ze bijdragen aan het versterken van je zakelijke relaties en het bevorderen van je bedrijfsgroei.