Categorieën
Kerstpakket informatie

Zo maak jij de mooiste kersttafel

Kerst vieren met de liefste mensen om je heen is altijd iets om naar uit te kijken. Natuurlijk hoort hier een prachtig gedekte tafel bij. Maar hoe maak jij de mooiste kersttafel? Wij hebben een aantal tips om de mooiste kersttafels op te maken.

1. Begin door een thema te kiezen

Welke sfeer wil je neerzetten? Ga je voor de klassieke rood met witte kleuren of breng je de natuur in huis? Als het om kersttafel aankleding gaat zijn er zoveel mogelijkheden en thema’s. Bedenk van te voren welk thema je wilt aanhouden en ga op zoek naar de juiste accessoires. Kom je er niet uit? Pinterest heeft prachtige afbeeldingen om jou op de juiste weg te helpen.

2. Prachtige tafelkleden combineren met een loper

Tafelkleden zijn er in alle soorten en maten. Om het chique te houden raden wij een tafelkleed van stof aan, om zo de luxere uitstraling te behouden. Denk aan een mooi donker groen kerst tafelkleed van jacquard geweven patroon met een gouden loper. Of ga voor de klassieke look door een rood tafelkleed te combineren met een witte loper. Wil je niet dat je kerstkleed vies wordt? Dan kun je er altijd voor kiezen om boven op de tafelkleden een plastic transparant zeil neer te leggen.

3. Rust creëren met een centraal punt

Zorg dat het midden van de tafel altijd een centraal punt vormt. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een stoffen loper of een zelfgemaakte loper van eucalyptus bladeren neer te leggen. Door het focuspunt in het midden te houden, houd je de rest van de tafel rustig. Hierdoor blijft het prettig om naar te kijken.

4. Servetten als aanvulling van je thema

Geef de tafel net iets extra’s door mooie kerstservetten te gebruiken. Vouw je servetten in de mooiste exemplaren of versier je servetten door ze aan te kleden met een lint of rustiek touw. Maak de servetten persoonlijk door aan het lint een naamkaartje te hangen. Zo weten de gasten direct waar ze mogen zitten.

5. Hoe dek je een tafel?

Breng wat meer rust op tafel door het servies voor elke gast hetzelfde te houden. Leg het bestek van buiten naar binnen in de volgorde van gebruik. Doe hetzelfde met de borden. Zorg ervoor dat het juiste glas bij het drankje past wat er geserveerd wordt.

6. Maak je tafel af met accessoires

Laat je tafel shinen door het af te maken met accessoires. Je kunt de hoogte in werken en een tafelklem te gebruiken. Deze kun je versieren met decoratieve kerstslinger. Of hou je het liever rustiger? Creëer ambiance door de verlichting te dimmen en mooie kaarsen te combineren. Maak groepjes van kaarsen en werk met verschillende hoogtes. Leg hier en daar een mooie kerstbal of sprankelende sneeuwvlok neer. En voilà, het kerstmaal kan gegeten worden aan de mooiste tafel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *